PerkinElmer kasvattaa Suomen tuotantoaan COVID-19 testaustarpeisiin

24.3.2020

Turussa toimiva terveysteknologian yritys PerkinElmer Wallac Oy, joka on osa amerikkalaista PerkinElmer-konsernia, on kasvattamassa voimakkaasti tuotantoaan vastatakseen COVID-19 pandemian aiheuttamaan testaustarpeen kasvuun niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

Koronatestaustuotteiden kysyntä on kasvanut jo viikkoja merkittävästi. Nostaakseen tuotantokapasiteettia nopeasti lisääntyneeseen testaustarpeeseen PerkinElmer on jo palkannut Turun tehtaalleen 15 uutta työntekijää ja hakee jatkuvasti lisää etenkin instrumenttiasentajia ja tuotantolaborantteja.

– On ehdottoman tärkeää varmistaa riittävä koronaviruksen testauskapasiteetti niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Meillä Turussa on vuosikymmenien kokemus diagnostiikkalaitteiden ja reagenssien valmistuksesta ja siltä osin hyvät edellytykset osaltamme auttaa COVID-19 pandemian hillitsemisessä, sanoo PerkinElmer Wallacin toimitusjohtaja Petri Kallio. 

Koronainfektioiden leviämisestä huolimatta terveydenhuollolla on muitakin elintärkeitä tehtäviä.

– On välttämätöntä turvata sekä raskaudenaikaisen että vastasyntyneiden seulontatuotteidemme tuotanto myös näissä poikkeusoloissa sekä varmistaa, että ammattitaitoinen henkilöstömme voi käydä täysipainoisesti töissä ja luottaa siihen, että yhteiskunnalliset palvelut myös tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa mahdollistavat työssäkäynnin, painottaa PerkinElmerin seulontatuotteista vastaava johtaja Petra Furu.

PerkinElmerin Turun yksikön tuotannosta yli 90 prosenttia menee vientiin. Turun yksikkö on myös yksi maailman johtaviin terveysteknologian yrityksiin kuuluvan PerkinElmer-konsernin suurimmista tuotekehitys- ja valmistusyksiköistä. PerkinElmer Inc. on sitoutunut innovoimaan terveemmän maailman puolesta ja toimittaa ratkaisuja diagnostiikka-, elintarvike-, ympäristö- ja tiedealoille. PerkinElmer Inc. työllistää 13 000 ihmistä maailmanlaajuisesti ja palvelee asiakkaita yli 190 maassa. https://www.perkinelmerfinland.fi/

Lue lisää

Ota yhteyttä